Ścieżka rowerowa z „atrakcjami”

by

Taką właśnie szczelinę między paletami wyładowanymi kostką brukową pozostawili nam budowlańcy!

 Słoneczny weekend, bezchmurne niebo i ogromna ilość mieszkańców Rybnika na rowerach! Taki był ten weekend (21-22 kwietnia 2018). Ja również postanowiłem skorzystać z letniej niemal aury i rodzinnie wybraliśmy się na podbój Zalewu Rybnickiego, w efekcie zrobiliśmy blisko 20 kilometrów i generalnie byliśmy zadowoleni z postępu prac na ścieżkach rowerowych. Piszę generalnie, ponieważ na nie lada „atrakcje” można się było natknąć na odcinku na wysokości „Kotwicy”. Ja rozumiem, że remonty są rzeczą bardzo ważną, rozumiem zasadę, że aby było lepiej to trzeba się trochę pomęczyć, ale dlaczego w tym całym remontowym bałaganie nie może być choć trochę zrozumienia za strony budowlańców?! 

Prawdziwy tor przeszkód był niemal na całej wysokości wspomnianej wyżej „Kotwicy” – tam fragment zamknięty, tu wystające krawężniki, ogólna piaskownica i wystające zewsząd studzienki kanalizacyjne. O ile to co wyżej można jeszcze jakoś tłumaczyć, to zostawienie palet z kostką brukować na środku przejazdu już nie! Przecież z powodzeniem można było te ogromne klocki postawić kawałek dalej, tak by rowerzyści wielokrotnie z całymi rodzinami, mogli na spokojnie to miejsce przejechać. Stało się tak, jak się zwykle dzieje – ktoś czegoś nie przemyślał i mieliśmy chwilami niebezpieczne sytuacje. Osobiście widziałem jak dziecko z rowerem się w tym miejscu przewróciło. Był płacz i zdarty łokieć. Mam tylko nadzieję, że nie była to zwykła złośliwość ekip budowlanych. 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to "Ścieżka rowerowa z „atrakcjami”"
  1. Chyba nie ma sensu tego zbytnio komentować , po prostu majówka na ścieżce rowerowej w tym miejscu to czysta przyjemność. Może by tak panowie pokopali jeszcze koparką 1 maja?

  2. Wczoraj jechałam tym odcinkiem i po kostce brukowej nie ma już śladu a jeździ się dużo lepiej niż wcześniej. AAAA i jeszcze jedno rower po przejchaniu trasy Kotwica – Stodoły wyglądał jakbym jeździła po cementowni. Dziś był tylko lekko skurzony.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Drodzy internauci,

Prosimy o zapoznanie się z treścią i wyrażenie zgody: 

Korzystając z portalu otorybnik.pl wyrażam zgodę na  przechowywanie w moim urządzeniu plików cookies, jak też na przetwarzanie w celach analizy zachowań w  Serwisie moich danych osobowych, zapisywanych w plikach, pozostawianych przeze mnie w ramach korzystania z portalu  przez Studio Dekoracyjno – Projektowe ul. Platanowa 7 Rybnik oraz naszych Zaufanych partnerów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych znajdują się w  Polityce Prywatności. Naciśniecie przycisku [x] w tym oknie informacyjnym, oznacza zgodę. Zgoda na przetwarzanie danych w ww. celu może być w każdej chwili cofnięta poprzez link umieszczony w Polityce Prywatności.